OPENINGSTIJDEN

Rendementsweg 2-B
3641 SK Mijdrecht

0297 – 21 45 40
maandag t/m vrijdag
08:30 – 17:00

notarissen@kroesnotarissen.nl

EUROPESE ERFRECHTVERORDENING

Europese Erfrechtverordening per 17 augustus 2015

Op 17 augustus 2015 treedt de Europese Erfrechtverordening formeel in werking. Deze verordening is van toepassing op nalatenschappen van mensen die overlijden op of na 17 augustus 2015 en bepaalt onder meer welk erfrecht van toepassing is. Dat betekent dat vanaf deze dag een erfenis inclusief de Spaanse belangen, geheel kan worden afgewikkeld door een Nederlandse notaris met kennis van het Spaans recht.

Het maakt de vererving en afwikkeling van internationale nalatenschappen gemakkelijker en het geeft meer mogelijkheden voor estate-planning. Om cliënten goed te kunnen adviseren, moeten notarissen zorgen dat ze goed op de hoogte zijn van de bezittingen en oog hebben voor het internationale aspect. Notaris mr. Fred Kroes neemt de aanstaande Europese Erfrechtverordening mee in zijn advies.