OPENINGSTIJDEN

Rendementsweg 2-B
3641 SK Mijdrecht

0297 – 21 45 40
maandag t/m vrijdag
08:30 – 17:00

notarissen@kroesnotarissen.nl

SPANJE: ANDERE TAAL, ANDERE CULTUUR, ANDERE WETTEN!

Notariële dienstverlening in Spanje

Notaris mr. Fred Kroes is per 1 januari 2015 een notarieel spreekuur, aan de Costa Blanca in Spanje gestart. De afspraken kunnen gemaakt worden via zijn kantoor in Mijdrecht of via zijn Spanish Desk in het Nederlands Business Centrum in La Nucia.
Inmiddels heeft notaris mr. Fred Kroes al verschillende notariële zaken goed geregeld voor cliënten die woonachtig zijn en/of een tweede woning hebben in o.a. Alicante, La Nucia, Albir, Alfaz del Pi, El Campello, Benidorm, Busot, Altea, Denia, Moraira, Jávea, Calp, Valencia, Barcelona, Murcia, Toremolinos, Marbella, Benalmádena en Malaga.

De akten dienen altijd op ons kantoor in Mijdrecht (20 minuten vanaf Schiphol) ondertekend te worden!

Aanwezigheid in La Nucia

Een week per maand is notaris mr. Fred Kroes in La Nucia  aanwezig (en op verzoek elders in Spanje), om u goed en duidelijk te adviseren omtrent het huwelijksvermogensrecht (wel of geen huwelijk, wettelijk gemeenschap van goederen of huwelijksvoorwaarden), erfrecht (wel of geen testament) en estate-planning (nalatenschapsadvisering).

Samenwerking, alles onder één dak!

Notaris mr. Fred Kroes werkt  nauw samen met verschillende internationale juridische en fiscale disciplines en heeft een zeer breed netwerk in Spanje (notaris (tevens Nederlands sprekend), fiscalist, adviesbureau gespecialiseerd in nalatenschappen van Nederlanders in Spanje, accountant, belastingadviseur, tolk/vertaler, en een verzekeringskantoor).
Op deze wijze is een optimaal samenwerkingsverband gecreëerd met betrouwbare partijen, om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn
Geen dubbele notariskosten meer bij erfenisafwikkeling met Spaanse belangen!

Europese Erfrechtverordening per 17 augustus 2015

Op 17 augustus 2015 treedt de Europese Erfrechtverordening formeel in werking. Deze verordening is van toepassing op nalatenschappen van mensen die overlijden op of na 17 augustus 2015 en bepaalt onder meer welk erfrecht van toepassing is. Dat betekent dat vanaf deze dag een erfenis inclusief de Spaanse belangen, geheel kan worden afgewikkeld door een Nederlandse notaris met kennis van het Spaans recht.

Het maakt de vererving en afwikkeling van internationale nalatenschappen gemakkelijker en het geeft meer mogelijkheden voor estate-planning. Om cliënten goed te kunnen adviseren, moeten notarissen zorgen dat ze goed op de hoogte zijn van de bezittingen en oog hebben voor het internationale aspect. Notaris mr. Fred Kroes neemt de aanstaande Europese Erfrechtverordening mee in zijn advies.

Ten slotte:

Met kennis van zaken (“de juiste persoon op de juiste plaats”) en gevoel voor het menselijk aspect, worden uw zaken goed geregeld, zodat u met een gerust hart optimaal kunt genieten in Spanje!

Nederlands Business Centrum Spanje in La Nucia
Een unieke bundeling van gespecialiseerde bedrijven op het gebied van met name juridische- en economische voorlichting voor Nederlandstaligen.

Vragen?

 Tel.  Mijdrecht (Nederland): 0031-297.21.45.40

  Email: spanje@kroesnotarissen.nl

 

Het is fijn wonen in Spanje

Maar let op de juridische voetangels en klemmen!

Daarmee bedoelen we de verschillen in wetgeving tussen Nederland en Spanje op het gebied van bijvoorbeeld overdracht van onroerende goederen, huwelijkse voorwaarden, testamenten en nalatenschappen. Als u in Spanje woont of er een vakantiewoning heeft en er ter plaatse mee te maken krijgt om iets van dien aard te regelen, krijgt u met louter Spaans sprekende personen en instanties te doen. Dat kan u dan veel geld en ergernis gaan kosten, als men u al van dienst kan zijn, want u bent geen Spanjaard! In Spanje wordt namelijk anders omgegaan met deze voor u belangrijke onderwerpen. Daar komt bij dat de regels en stelsels per autonome regio ook nog eens verschillen. Dan kan het zomaar zijn dat u in bepaalde gevallen in het hoogste belastingtarief valt. Daar wordt u dus niet wijzer van! Tenzij u het door een deskundig team met kennis van zaken op deze gebieden – en Nederlands sprekend – laat regelen. Dat team bestaat uit een aantal deskundigen, waaronder een notaris, advocaat, fiscalist, accountant, belastingadviseur, etc. Dit team is gevestigd in het Nederlands Business Centrum (Spanje) aan de Calle Benlliure 2, 03530 La Nucia (Alicante) bij Benidorm. Een uniek centrum met gespecialiseerde bedrijven op het gebied van juridische en economische voorlichting voor Nederlandstaligen in Spanje. Naast het Spaans is ook het Nederlands de voertaal.

Nederlands spreekuur

Notaris mr. Fred Kroes van Kroes & Partners Notarissen uit Mijdrecht werkt al geruime tijd samen met dit bovengenoemde team in Spanje waar hij een keer per maand enkele dagen spreekuur houdt voor Nederlanders die in Spanje wonen of aldaar een vakantiewoning hebben. Hij doet dit in het kantoor van genoemd Business Centrum. Fred Kroes is specialist op het gebied van huwelijksvermogensrecht, erfrecht en estate-planning. Een erfenis, inclusief de Spaanse belangen, kan volgens de Europese Erfrechtverordening van 2015 geheel worden afgewikkeld naar het Nederlandse recht. Dat biedt voordelen. Kroes doet dit in samenwerking met Erik de Haan van Kompas Consulting. De Haan is gespecialiseerd in nalatenschappen van Nederlanders die in Spanje verblijven en/of aldaar vermogen hebben. Zijn echtgenote Maria de los Reyes Sánchez Moreno is Spaanse notaris in Alicante die het Nederlands in woord en geschrift beheerst. Wie gebruik maakt van de dienstverlening van het team betaalt geen extra kosten zoals onder andere vertaling in het Spaans. Als u niet in de buurt van La Nucia woont of (tijdelijk) in Nederland verblijft, kunt u voor nadere inlichtingen ook contact opnemen met Kroes & Partners Notarissen in Mijdrecht om aldaar een en ander te laten regelen en te ondertekenen. Ondanks dat er mythes de ronde doen dat je in Spanje juridische/notariële stukken door een Nederlandse notaris kan laten tekenen is dat niet het geval. Dus ook niet door notaris Kroes. Een Nederlandse notaris heeft namelijk alleen tekenbevoegdheid in Nederland.

Het kantoor in Mijdrecht, gelegen op ca. 20 km afstand van Schiphol, is bereikbaar via telefoonnummer 0031 297 214540.
Vraag naar de Spanish Desk. E-mail: spanje@kroesnotarissen.nl

Notaris mr. Fred Kroes in overleg met zijn Spaanse collega’s in Alicante