OPENINGSTIJDEN
Genieweg 54
0297 – 21 45 40
maandag t/m vrijdag
08:30 – 17:00

notarissen@kroesnotarissen.nl

KOOPOVEREENKOMST

Wanneer je het huis van je dromen gevonden hebt wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk naartoe verhuizen. Een nieuwe keuken, een nieuwe vloer, de zolder uitbouwen met een dakkapel of misschien eerst maar eens gaan wonen. Voordat je je intrek kunt nemen in je droomhuis zijn er een aantal juridische zaken die geregeld moeten worden waar Kroes & Partners notarissen je graag bij helpt.

De eerste stap die genomen moet worden nadat je met de koper overeenstemming hebt bereikt over de te betalen koopprijs is de koop verwerken in een schriftelijke koopovereenkomst. De koop van een woning is pas rechtsgeldig wanneer de koop is opgenomen in een schriftelijke koopovereenkomst.

Wanneer je ervoor kiest om de koopovereenkomst door Kroes & Partners notarissen te laten opstellen profiteer je van een onafhankelijk juridisch advies bij moeilijke zaken die in de koopovereenkomst worden opgenomen. Bij het opstellen van een koopovereenkomst worden er bijvoorbeeld vaak ontbindende voorwaarden opgenomen. Door het opnemen van een ontbindende voorwaarde kan je als koper boetevrij afzien van de koop. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ontbindende voorwaarde waarbij je kan afzien van de koop als je de financiering voor de aankoop niet rond krijgt binnen een bepaalde periode of je er na een bouwtechnische keuring achter komt dat jouw droomhuis toch teveel gebreken vertoont die op het eerste oog niet gelijk zichtbaar zijn. Wij kunnen je prima adviseren hoe je deze ontbindende voorwaarde het best kunt opnemen in de koopovereenkomst.

Ook als je vragen hebt met betrekking tot de aankoop van jouw droomhuis kun je contact met ons opnemen. Wij kunnen je al van een hoop informatie voorzien in de fase voordat je daadwerkelijk een bod uitbrengt op jouw droomhuis en in onderhandeling gaat met de verkoper.

Wil je meer informatie over de aankoop van jouw droomhuis of het koopcontract voor jouw droomhuis laten opstellen door een onafhankelijke partij? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier en we helpen je graag verder.