OPENINGSTIJDEN
Genieweg 54
0297 – 21 45 40
maandag t/m vrijdag
08:30 – 17:00

notarissen@kroesnotarissen.nl

ECHTSCHEIDING

Wanneer jij en je partner uit elkaar gaan zullen er veel zaken geregeld moeten worden. Onder meer zal er een verdeling plaatsvinden van de goederen en schulden, maar ook zal er een regeling moeten komen voor bijvoorbeeld de opgebouwde pensioenrechten.  Wanneer jullie samen een eigen woning hebben zal deze woning in principe aan een van de partijen worden toegedeeld door middel van een notariële akte, de notaris zorgt er tevens voor dat er een verklaring van de bank wordt verkregen waaruit blijkt dat de ex-partner die de woning zal verlaten niet meer zal kunnen worden aangesproken op grond van de hypotheekschuld. Zolang partijen niet overgaan tot verdeling van de woning blijven partijen aansprakelijk voor de gehele hypothecaire geldlening die op de woning rust.

Wij kunnen u ook begeleiden in het gehele echtscheidingsproces, wij treden dan op als echtscheidingsbemiddelaar. Je legt samen met jouw ex-partner de afspraken vast in een zogenaamd echtscheidingsconvenant, een advocaat zal dan een verzoek tot echtscheiding indienen.

Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier en we helpen je graag verder.